LowCarbLAB

Sós Karamellás Csokoládétorta

low-carb-chocolate-tart-39-lowcarblab

Hát nem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, legmacera-mentesebb  édesség, amit valaha készítettem, de esküszöm, megéri a fáradságot, hiszen: nagyon jól néz ki, borzasztóan finom, és a legjobb, hogy még én is ehetek belőle, egyetemben azokkal, akik hozzám hasonlóan, kínosan ügyelnek a kalória bevitelre…. a szénhidrátról már nem is beszélve. A legjobb benne, hogy kinézetre ez a torta olyan, hogy egy komolyabb diéta idején, még ránézni sem ildomos, nemhogy egy méteres körön belülre merészkedni… na de, hogy egy icipicit is belenyalni….pfff, megbocsájthatatlanul bűnös dolognak tűnik… pedig ez nem az.

 

Hozzávalók:

Torta alap:

30 g darált kesudió

80 g fehérjepor (vaníliás, ízesítetlen)

80 g kókuszliszt

 30 g zsírszegény holland kakaópor

50 g eritrit

110 g avokádó

¼ teáskanál só

1 kikapart vanília rúd

1 tojás

1-2 evőkanál hideg víz

Karamell réteg:

300 g eritrit

4 evőkanál méz

5 -6 teáskanál konjacliszt

pici só

Csoki bevonat:

120 g cukormentes étcsoki

150 ml 10%-os főzőtejszín

 

low-carb-chocolate-tart-60-lowcarblab

 

Tápanyagtartalom ( 12 szeletre osztva):

 162 Kcal       8.6 g fehérje       14 g CH        9.3 g zsír

 

Előkészítési idő: 60 min + 8-9 óra (egy éjszaka) pihentetés a hűtőben

Sütési idő: 30 min

Teljes elkészítési idő: 90 min + 8-9 óra pihentetés

 

 

Elkészítés:KATT>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!